Krev a med

 Krev a med

Autor: Shelby Mahurinová

Počet stran: 464

Série, díl: Holubice a had, díl 2.

Postavy:

  • Absalon, Brigitte, Charles - matagoti, bytosti, které provází Lou. Přitahuje je její zoufalství, špatné vzpomínky. Lou je využívá jako posly zpráv. 
  • La Voisin - neboli Josephine, obávaná hlavní krvodějka, teta Coco. Není nadšená, že se Coco přátelí s Louise, její pobočnice je Nicholina
  • Blaise - alfa smečky loup garou (vlkodlaci), jeho syna zabil Reid

Děj: Na partu hlavních hrdinů je vypsaná odměna. Když je v hospodě poznají, z bryndy je vytáhne cizinec Claud Deveraux, který cestuje s herci. Reid se velmi těžce sžívá s myšlenkou, že je čaroděj. Magie se mu hnusí.
Skupina se musí rozdělit, když La Voisin dovolí vstoupit na své území pouze Lou, Coco a Anselovi. Reid, madame Labelle a princ Beau vyráží do Cesarine s kočovnou skupinou Clauda Deverauxe. 

Když Lou, Coco a Ansel dorazí do krevního tábora, vidí, že rod krvodějek umírá. Nemají co jíst, mrznou a zachvacují je nemoci. Ztrácí se lidé. Aby La Voisin zvážila spojenectví s Lou, musí najít ztraceného Etienna. Jenže Louise nalezne už jen jeho mrtvolu. Přijde na to, že za vším stojí Morgane. Hledá, mučí a vraždí královy levobočky. Po únosu dalšího dítěte - Gabrielle - La Voisin souhlasí se spojenectvím proti Morgane. 

Mezitím se Reid snaží navázat kontakty s dvojčaty Toulousem a Thierrym, jasnovidci, členy Deverauxovi skupiny. Madam Labelle Reidovi vymlouvá vztah s Lou. Varuje ho, že ho stáhne na dno.

Nakonec se všichni zase setkají. Louise odmítá říct Reidovi o vraždách jeho sourozenců. Na kočovnou karavanu Clauda Deverauxe zaútočí Bas se svými kumpány. Nepamatuje si, že Lou a Coco zná, protože mu Lou sebrala vzpomínky. Louise a její parta ho nakonec porazí, Lou mu vzpomínky vrátí. 

Jejich výprava míří do Cesarine na pohřeb arcibiskupa. Předtím se však ještě snaží získat spojenectví vlkodlaků (loup garou). Vznik spojenectví komplikuje fakt, že Reid zabil syna alfy Blaise. Poté se stal kapitánem chausserů. Vlkodlaci je nepřijmou s nadšením, zaútočí na ně. Do šarvátky se připojí chausseři, kteří je vystopují, v čele s Jeanem Lucem. Lou začíná pohlcovat její magie, chová se jinak.  

Když je rozpráší, Blaise s Reidem vyrovnají dluh. Vlkodlaci (Blaise, Liana a Terrance) se k Louise nakonec připojí v boji proti Morgane. 

Nakonec se všem podaří proniknout do Cesarine. Reid konečně donutí Lou říct, co se stalo v krevním táboře, že Morgane vraždí jeho sourozence. Pohádají se. Reid ji obviní, že se z ní stává její matka. 

Přes všechen risk se nakonec Reid rozhodne zkusit přemluvit ještě krále Augusta, svého otce, aby se k nim přidal. Nevyjde to, král je zajme a mučí jeho, madame Labelle i svého syna Beaua. Zatímco Auguste nakonec musí odejít na mši, z vězení je osvobodí Beauovi sestry Victoire a Violett. Madame Labelle se však pryč nedostane. 

Deveraux řekne Lou, že kdysi Morgane znal, že ji miloval než se z ní stala zrůda. Reid konečně přijme svou magii. 

Dostanou vzkaz, že Morgane unesla Célii. Jean Luc je zoufalý, protože ji miluje. Spojí se s nimi. Lou se vydá Célii sama osvobodit. Célie ji zavede přímo k Morgane, kde se nakonec objeví celá její parta. Deveraux ukáže svou skutečnou moc, je Lesan. Jeho sestra už má také dost Morganiných zrůdností. Vyžene ji. Předtím však Morgane stačí zabít Ansela. 

Po bitvě La Voisin a Nicholina očarují Lou, chtějí ji dovést za Morgane do Chateau. Deveraux je varuje, že se otevírají zlu. 


Moje hodnoceníV druhém díle se dozvíme více o používání magie. Hlavní roli zde, spíš než děj jako takový, plní vývoj postav.
Už v prvním díle jsem měla problém s chemií mezi Lou a Reidem a tenhle díl to nijak nevylepšil, spíš mě ještě víc utvrdil v tom že, jim tu zamilovanost fakt nevěřím.
Dost mi vadilo i poměrně velké množství chyb, překlepů a nesmyslných vět. Za mě je to asi průměrná knížka, nijak extra mě nenadchla. Řekněme, že jsem ani nic velkého neočekávala. Nedokážu říct, jestli se mi první díl líbil víc. 
Jednu věc jsem nicméně opravdu nepochopila a klepala si na hlavu - není trochu divné, že si Lou absolutně nepamatovala, že Base zbavila vzpomínek a strašně se divila, proč je nepoznává?!
No a ten konec? Ten jsem teda fakt nepochopila?! 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Srdcerváči - kniha první

Moře nestvůr

Naslouchač