Srdcerváči - kniha první

 Srdcerváči - kniha první

Autor: Alice Osemanová

Počet stran: 288

Série, díl: Srdcerváči, díl 1.

Postavy: 

  • Charlie Spring - 14 let, černé vlasy, gay, nervák, někdy až moc přemýšlivý kluk, minulý rok přišel s coming outem a vzápětí byl šikanován
  • Nick Nelson - 16 let, heterosexuál, světlé vlasy, veselý, měkkosrdcatý hráč ragby
  • Victoria Springová - Charlieho starší sestra
  • Tao Xu - Charlieho heterosexuální kamarád
  • Ben - Charlieho expřítel, bisexuál, který nepřišel s coming outem, svou orientaci skrývá a Charlieho spíš využíval, zatímco chodil se svou přítelkyní

Prostředí: Ocitáme se na chlapecké střední škole Truham. Jedná se o LGBT příběh ve formě komiksu. Na konci knížky je přehled postav a další doplňkové materiály. 

Děj: Charlie se s Nickem poprvé pořádně seznamuje, když je zařadí do stejné studijní skupiny. Postupně se začnou kamarádit a Nick Charlieho přemluví, aby se přidal do týmu na rugby. 

Charlie se do heterosexuálního Nicka pomalu zakoukává, a proto se rozhodne ukončit vztah s Benem. Zejména když ho přistihne, jak líbá svou holku. Ben se však chová poněkud agresivně a nelíbí se mu, že se s ním Charlie přestal bavit. Když se Charlieho dotýká přes jeho nechuť, do potyčky zasáhne Nick. Přátelství mezi Charliem a Nickem se tím ještě utvrdí. Charlie se Nickovi svěří, že si s ním Ben znenadání začal, scházeli se mezi vyučováním a Charlie si myslel, že spolu chodí. Jenže pak mu došlo, že ho jen využívá. 

Nick si užívá společné trávení času s Charliem, přijde mu, že je s ním víc sám sebou než se všemi svými ostatními kamarády. Začne si však také uvědomovat, že se s ním něco děje. Na internetu si vyhledává, jestli není gay a jak to pozná. 

V závěru Nick a Charlie navštíví narozeninový večírek spolužáka Harryho. Nickovi kamarádi Nicka však odvedou za Tarou, která se Nickovi dřív líbila a Charlie zůstane sám. Uvědomuje si, že dělá šílenou chybu, když se zamilovává do heterosexuála. Nick se Taře nicméně omluví, že musí jít, protože už se mu nelíbí a navíc mu Tara řekne, že je lesba. 

Nick se vrátí zpátky za Charliem, společně si najdou klidné místo. Vedou rozhovor o Taře a nakonec Nick začne vysílat zvláštní signály. Dává najevo, že by se mu Charlie také mohl líbit. 
Nakonec se políbí, ale Nick je z toho v rozpacích a když ho zavolají kamarádi, utíká za nimi. Utíká od problému. Charlie je zoufalý, je si jistý, že zkazil veškeré jejich dosavadní přátelství. 


Moje hodnocení: Vůbec nejsem zvyklá číst komiksy a nevěřila bych, jak skvělý příběh dokážou předat. Jak rychle se do něj vžijete, jak skvěle se to čte. Během jedné hodiny jsem knížku přečetla a okamžitě jsem chtěla víc. Obrázky toho dokážou říct hodně, někdy víc než slova. Neskutečně jsem se při čtení uculovala. Mrzí mě, že jsem si v knihovně nemohla hned půjčit druhý díl, protože mě to opravdu pohltilo. 
Je to vážně sladký příběh, který vám zaručeně zvedne náladu! .... 10/10 bodů. 


Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nestvůr

Naslouchač